> activiteiten > externe contacten

Externe contacten

FDS

Friese Doopsgezinde Sociėteit (FDS).

De zelfstandige Doopsgezinde gemeenten werken samen binnen regionale- en landelijke organisaties. Voor de Friese Doopsgezinde gemeenten is er de Friese Doopsgezinde Sociėteit die in Leeuwarden is gevestigd en twee maal per jaar een ledenvergadering houdt en o.a. gezamenlijke bijeenkomsten organiseert.

 

ADS

Algemene Doopsgezinde Sociėteit (ADS).

Landelijk zijn de Doopsgezinde gemeenten verenigd in de Algemene Doopsgezinde Sociėteit die in Amsterdam is gevestigd en de gemeenten o.a. naar buiten toe vertegenwoordigd. Dit bureau geeft ook ondersteuning aan de Broederschapsraad, een gekozen vertegenwoordiging uit de leden van de landelijke gemeenten die twee maal per jaar samenkomen op de z.g. Broederschapsvergadering, landelijk voor de Doopsgezinden het hoogste bestuurlijke orgaan.

Ook ondersteunt de ADS de aktiviteiten van het Doopsgezinde Seminarium, de landelijke opleiding voor Doopsgezinde predikanten die verbonden is met de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

GGO

Groot gemeentelijk overleg (GGO).

De Doopsgezinde gemeente Heerenveen heeft sinds enkele jaren een overlegsituatie met twee andere grotere gemeenten in Friesland om met elkaar te overleggen op het gebied van ontwikkeling van het gemeenteleven en bij te dragen aan uitdragen van de Doperse identiteit. delegaties uit deze gemeenten komen 2x per jaar bijeen.

 

Baptistengemeente Heerenveen

Al sinds 2005 heeft de Doopsgezinde gemeente regelmatig contact met de Baptistengemeente Heerenveen en worden af en toe gezamenlijk zaken opgepakt zoals de jaarlijkse samenstroomdienst en de twee jaarlijkse musical.


bijbel

bijbelkring

Oriƫntatiekring

meditatie

  Meer informatie     ANBI-register Verenigde Doopsgezinde Gemeente Heerenveen en Tjalleberd
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl